keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Anna Godbersen - Erheitä

Envy, 2009
s. 428
 
Säkenöiviä seurapiirikaunottaria, tummakulmaisia nuorukaisa, verhottuja katseita, salaisia viestejä, kiihkeitä romansseja, uuvuttavia juhlia - ja yhteiskunnallisen aseman vaatimaa näennäisen hillittyä käytöstä ja korkeata moraalia. Sellaista on elämä 1900-luvun taitteen New Yorkin hienostopiireissä. Tämän elämäntyylin hallitsevat Hollandin kauniit sisarukset Elizabeth ja Diana. Vai hallitsevatko sittenkään?


Miksi ihmeessä tein niin, että luin tämän ennen kahta ensimmäistä? No tietysti siksi, että kaikki kirjaston viisi kappaletta oli lainattu ja seuraava palautuspäivä ties missä hamassa tulevaisuudessa. :D Noh, minä kärsimätön ihminen en tietenkään jaksanut odottaa, vaan oli pakko päästä ahmimaan kirjasarjaa heti - vaikka sitten lopusta alkuun. Ja oli muuten sen arvoista!

Kirja oli todella ihanaa ja taitavaa ajakuvausta ja nokkelaa kielenkäyttöä. Lempiparini Dianan (joka muuten on henkilökohtainen suosikkini) ja Henryn epätoivoinen rakkaus oli jotain niin riipaisevaa, että välillä teki mieli heittää kirja seinään, kun se onni oli odottamassa jo seuraavassa kadunkulmassa ja silti käännyttiin väärään suuntaan! Ja Henryä kävi vähän sääliksikin - poikaparka. Vaikka miten yritti, niin ei saanut rakkauden (eli tässä tapauksessa Dianan) hameenhelmasta kiinni.
  Ja Penelope - tämä tietty nuori nainen sai todellakin hermostumaan kaksinaamaisuutensa takia - argh! :D Ja vaikka aluksi vaikuttaakin, että eihän Penelope ole kuin kaunis kakku päältä ja sisältä silkkaa silkkoa, niin kyllä sieltä sitä herkkyyttäkin löytyi.
  Elizabethin vaikeudet taas olivat ihan jännää seurattavaa - vaikka tuo Dianan ja Henryn rakkaustarina saikin välillä harppomaan Carolinasta ja Elizabethista kertovat sivut vauhdilla. ;)

Ja mikä oli tulos?

Viihdyttävä kirja, jonka ahmaisi nopeasti. Viihdyttävää ajankuvausta ja sekaisia suhdesotkuja, joissa langat olivat niin pahasti solmussa - ettei niitä heti setvittykään! Ja koska olen todellinen romantiikan ystävä, rakastin niitä romanttisia, epäoivoisia rakkauskohtauksia! ;) Ja se, ettei kaikki mennytkään aina niinkuin piti, oli myöskin hauskaa luettavaa. Itse pidän sellaisista kirjoista, jotka saavat haukkomaan henkeään, suuttumaan tai tulee sellainen pakko-lukea-seuraava-osa - olo! 
Arvosanaksi annan 9 - sen takia, että epäilen, että viimeinen osa on vielä viihdyttävämpi...

2 kommenttia:

  1. http://lovinclothes-tuulia.blogspot.com/

    Ihana blogi ! ♥ :-)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :) Käyn kurkkailemassa myös sun blogia ;)

    VastaaPoista